Hoe verloopt een sessie?

Kom meer te weten over craniosacraal therapie

Hoe verloopt een sessie?

Hoe verloopt een sessie?

Een sessie duurt gemiddeld één uur, met een korte vraagstelling vooraf en ruimte voor nabespreking nadien. Wie de eerste keer komt, heeft ook een intakegesprek: reken dan op een half uurtje meer. 
Bij kinderen duren sessies meestal korter omdat er bij hen sneller reactie komt op een craniosacrale aanraking.

De cliënt houdt zijn kledij aan, maar de behandeling komt het best tot zijn recht als je geen strak zittende kledij draagt. Knellende elementen kan je best afdoen of losmaken. Je ligt op de rug op een behandelingstafel. Naar wens wordt je nog toegedekt met een licht deken.
De aanraking gebeurt zo delicaat dat het voelt als ‘kurkjes die op water drijven’. Door de onvoorwaardelijke aandacht van deze stille aanraking voor wat het lichaam van de cliënt ons te vertellen heeft, komen we in een sfeer waar niets hoeft, waar niet ‘gedaan’ wordt, waar geen oordeel of veroordelen is.
Dit ‘luisteren met aanraking’ maakt dat er verdieping volgt in tijd en ruimte en dat er een stilte ontstaat die de hele kamer lijkt te vullen.

Het brengt cliënt en behandelaar in ‘no-mind’, in een verbinding met het ritme van het leven zelf en met de stilte waaruit dit ritme ontstaat, in een ruimte waar heling mogelijk wordt.

Hoewel de behandeling op zich bijzonder zacht is, moet het niet verbazen dat de krachten die in het lichaam losgemaakt worden na de behandeling als een domino-effect kunnen doorwerken. Dit is vergelijkbaar met de effecten van homeopathie.
Na dit zelfregulerend proces treedt verbetering op.

Het totaal aantal nodige sessies is afhankelijk van de ernst van de klacht en de mate waarin het lichaam van de cliënt reageert. Dit wordt onderling besproken.

Indien u dat wenst is overleg met uw arts mogelijk.