Ervaringen

Wat anderen er van vinden.

Ik had nog nooit van craniosacrale therapie gehoord voordat ik met een open geest en in vertrouwen naar Luc ben toegestapt, om persoonlijk te ervaren wat het effect bij mij zou zijn.

Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, de eerste minuten was ik nog redelijk gespannen, deze spanning maakte echter al snel plaats voor een totaal gevoel van loslaten en een vorm van rust zoals ik nog nooit eerder ervaren heb.

Hoe verder de sessie verliep, hoe meer ik in een toestand terecht kwam waarbij lichaam en geest in totale harmonie met elkaar kwamen, en alle stress van mij afgleed. Een zalig gevoel.

Craniosacrale therapie kan je niet zien, horen of ruiken, je moet het zelf meemaken en voelen om het heilzame en helende effect ervan te ontdekken.

De aanrakingen gebeuren steeds op een zeer respectvolle manier, en Luc legt perfect uit wat hij gaat doen zodat je steeds op je gemak bent. Ik ben op het einde zelfs even in slaap gevallen, tot mijn eigen verbazing, dat doe ik alleen als ik mij volledig veilig voel.

conclusie: voor iedereen die een stressvol bestaan leidt, en op zoek is naar een gezonde manier om zijn/haar zorgen van zich af te zetten is craniosacrale therapie het ideale middel.

Daan 47 jaar

Ik dacht eerst dat het een beetje vreemd zou zijn, maar eigenlijk was het zeer rustgevend en ontspannend en ik kreeg rust in mijn hoofd, want ik kan soms heel hyper en chaotisch zijn. Ik ben bijna in slaap gevallen, zo heerlijk ! Mijn gewrichten voelden nadien erg soepel en los.

Astrid 11 jaar

De behandeling heeft mij specifiek geholpen bij examenstress. Het voelde alsof al de zenuwen en angsten wegvloeiden. Het was heel rustgevend. Ik raad het iedereen aan !

Barend 15 jaar

Mijn hoofd leegmaken is iets wat ik maar moeilijk kan. Tijdens de therapie lukt het echter wel. De eerste twee keren kreeg ik steevast hoofdpijn, alsof mijn lichaam zich moest zuiveren of aanpassen aan het plotse gevoel van rust. Nu geniet ik volop van de behandeling: ik word helemaal “zen” en het voelt alsof ik drijf op wolkjes omhuld door een heerlijk warme gloed. En ik denk aan niets! De gedachtenmolen valt eindelijk stil … Ik merk dat mijn gemoedstoestand verbetert en dat mijn gewrichten na elke sessie telkens wat minder pijnlijk zijn. Toegegeven, ik huiverde eerst wat bij het besef aangeraakt te zullen worden, maar Luc doet dat op zo’n respectvolle manier dat ik me bij hem écht op mijn gemak voel!

Chantal 45 jaar

Op aanraden van mijn huisarts kwam ik enkele maanden geleden voor het eerst in contact met craniosacraal therapie.ik had nl. al langere tijd klachten van zenuwachtigheid en overgevoeligheid voor externe prikkels (beweging en geluid); jarenlange stress die ook leidde tot een burn-out. Langer geleden had ik er al over gehoord dus de term was me niet onbekend, ik wist echter niet waarvoor het nu precies stond. Ik heb de raad van mijn huisarts opgevolgd om te kijken of deze therapie voor mij iets kon betekenen. En dat bleek zo te zijn : ik heb slechts een vijftal sessies achter de rug en heb een geleidelijke én blijvende vermindering van mijn klachten vastgesteld na élke sessie opnieuw. Dat is des te meer opvallend en bemoedigend omdat mijn lichaam doorgaans heel traag reageert op eender welke behandeling.

Je wordt trouwens ontvangen op een rustige locatie en wordt behandeld door iemand die rustig de tijd voor je neemt en je direct op je gemak weet te stellen, waardoor je totaal tot rust kan komen. De therapie is pijnloos en dus uiterst ontspannend en je voelt de energie letterlijk door je lichaam stromen.

Ik kan craniosacraal therapie dan ook aanbevelen aan iedereen die worstelt met een van de klachten waarvoor deze therapie aangewezen is. Je zal er dankbaar voor zijn.

Luc 44 jaar

Elke keer wanneer ik bij Luc een Cranio Sacraal sessie volg gebeurt er iets wonderlijks.

Door de zachte en zeer respectvolle aanraking voel ik mij volledig veilig en geraak ik in een zeer diepe ontspannen toestand. De ervaring ontstijgt woorden: beelden komen op en geven nieuwe inzichten die mij helpen in kwesties waar ik mee worstel. Ik voel mij gezien en gedragen, het geeft mij vertrouwen in het dagelijks leven.

In eerste instantie maakte Luc een zeer bescheiden indruk op mij. Als je echter een sessie bij hem hebt gehad besef je dat hij meesterlijke handen heeft en veel wijsheid bezit. Zowel Luc als behandelaar, als de effectiviteit van Craniosacraal sessies hebben mij enorm verrast! Ik zou iedereen aanraden om bij hem langs te gaan en jezelf deze bijzondere ervaring te gunnen.

Ida 32 jaar

Schrijf zelf iets over je ervaringen?